• La capital de l’Alt Empordà acull de l’1 al 12 de maig la mostra ‘Viatge al cor dels Pirineus’, organitzada en el marc del projecte europeu ADN Pirineus
  • És la segona ciutat de Catalunya que rep aquest semirremolc que serveix d’escenari itinerant per apropar el patrimoni natural i cultural dels Pirineus a 32 indrets de Catalunya, Andorra, Aragó, Navarra i França.

Figueres acull de l’1 al 12 de maig l’exposició itinerant del PIRIBUS “Viatge al cor dels Pirineus”, una mostra organitzada en el marc del projecte europeu ADN Pirineus per apropar la història i la singularitat paisatgística, cultural i natural dels Pirineus a Catalunya, Andorra, Aragó, Navarra i França, recorrent en total més de 6.000 km.

La mostra, que s’instal·larà al carrer Àurea de Sarrà, convida les persones a endinsar-se en el paisatge, la geologia, la biodiversitat i la història humana d’aquesta serralada. L’exposició interactiva que recorre les diverses regions pirinenques va iniciar el seu viatge a Tudela l’1 d’abril, després de la presentació oficial a Ripoll el 29 de març. Figueres és la segona ciutat que l’ha acollit a Catalunya, després d’Olot, que ho va fer entre el 17 i el 28 d’abril. Des de l’inici, ja l’han visitat unes 3200 persones.

Després de Figueres, el PIRIBUS marxarà rumb al Rosselló, a la Catalunya Nord, i a l’estiu tornarà a Catalunya, per recórrer diverses localitzacions fins al desembre. Estímuls per als sentits

L’exposició pretén que els visitants gaudeixin d’una experiència sensorial única, a partir d’objectes i dispositius que permeten descobertes visuals en 360º, pantalles tàctils i sonores, així com la manipulació d’objectes i mostres. L’escenari és un semiremolc desplegable de 72 m2 interiors, on es poden descobrir curiositats de la història dels Pirineus, i sentir els elements de la natura en primera persona, entre altres.

ADN Pirineus és un projecte POCTEFA finançat per la Unió Europea en un 65%, mitjançant fons FEDER liderat per l’associació francesa de protecció de la natura LPO France, i compta amb la participació, a més de la Generalitat, de la Societat Pública GAN-NIK Gestión Ambiental de Navarra, IEA – CENMA Institut d’Estudis Andorrans, la Fundació Catalunya La Pedrera, i l’ONG SEO/BirdLife a Aragó.

Accessibility